Näkötorni

Koko blogin ensimmäinen postaus on aivan pakko liittää rakkaaseen näkötorniin, sillä näkötornista koko kahvilan tarina on lähtöisin. Perheen voimin, kaikki yhdessä vahvan ja vetovoimaisen naisen johdolla siellä pienessä keittiössä syntyi 80-luvulla tarina, josta koko munkkikahvila on kasvanut tamperelaiseksi nähtävyydeksi.

Torni itsessään on siis vanha. Tosi vanha. Niin vanha, että tämä on usein äärettömän hyvä tietovisakysymys ja me tamperelaiset rakastetaan niitä. (Vaikka ei mitään mistään niin tiedettäisikään, mutta aina pitää keskustella.) Siellä tornin pienessä keittiössä leivotaan joka päivä aivan valtava määrä munkkeja aina sadoista tuhansiin kappaleisiin riippuen päivästä, sesongin ajankohdasta ja vähän muustakin hulinasta. Ja ne tarjotaan aina tuoreina. Ihan aina emme pysty tarjoamaan munkkeja lämpöisinä, mutta aina ne ovat tuoreita.

Käsityötä, jonka eteen koko tiimi tekee hurjasti töitä.

Nyt on kuitenkin iskettävä rajuja lukuja pöytään. Sellaista oleellista tamperelaista munkkifaktaa, joka on aivan äärettömän hyödyllistä.

munkkitorni

 

-Näkötorni on 831 munkkia korkea.

Ja tämä on mitattu ihan oikeastikin.

-Ja se torni on 88-vuotias, arvokkaasti ikääntyvä, hieno historiallinen rakennus.

-Karkki

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: